Intervju med Færøyene proff Marius Berntzen

Les hvordan det er å være proff på Færøyene!

Navn: Marius Berntzen (22 år)
Klubb: Tvøroyrar Boltfelag
Kontraktslengde: 1/11-2017
Tidligere klubber: Sandefjord, Ørn Horten og Fyllingsdalen
Favoritt spiller: Buffon
FinnDinSpiller profil: Klikk her

marius b 1

 • Hva fikk deg til å velge toppfotball på Færøyene?
  Det var tidligere hovedtrener i Egersund (Maurice Ross), som kontaktet meg. Han ønsket 3 nordmenn til klubben. Jeg var Bosman og hadde prøvd meg i ulike OBOS klubber, men ting tok tid. Sesongen på Færøyene startet 12. Mars, så da tok jeg en rask avgjørelse om å prøve noe nytt.
 • Er du fulltidsproff, eller jobber du ved siden av?
  Her er jeg fulltidsproff og kan fokusere på å utvikle meg som fotballspiller. Alt blir lagt tilrette på en profesjonell måte. Klubben ordner bolig, flybilletter og det er godt betalt. Kan nevnes at Tvøroyrar er blant de klubbene med svakest økonomi, så det satses bra her.
 • Hvilket nivå kan du sammenligne Færøysk fotball med?
  Litt vanskelig å sammenligne. Det er 10 klubber i eliteserien. 7 av klubbene spiller ganske primitiv fotball. (4-4-2, «kick and run», gamle britiske spillestilen). De 3-4 beste klubbene hadde nok endt midt på tabellen i OBOS, mens resten 2 divisjon. Selv prøver vi å spille litt mer variert og «possession» basert.
 • Hvordan har klubben din gjort det så langt i serien?
  Vi har gjort det overraskende bra. Var tippet langt nede på tabellen, men henger nå med i toppen, og deler 1. plass med Vikingur etter 6 spilte kamper! (Se tabell (nederst til høyre på siden))
 • Du spiller sammen med en annen nordmann i klubben, Johan Gulliksen (Se profil). Hvordan gjør han det?
  Gulliksen ble dessverre skadet og måtte operere kneet rett før sesongen. Håper han er tilbake på banen snart.marius B og gullik
 • Hvorfor vil du anbefale andre spillere å spille fotball på Færøyene?
  For det første er kamparenaen bedre enn 2. divisjon i Norge. Bra rammer rundt kampene. Av de 1500 som bor i byen har vi et snitt på litt over 700 hver kamp. Det er lagt tilrette på en profesjonell måte. Klubben har tette bånd til klubber i Sverige og Danmark. Så langt har det hele vært en spesiell opplevelse på en positiv måte. Fotball betyr MYE på Færøyene. Jeg trives godt og ser på dette som et steg videre i karrieren.
 • Hvorfor har du profil på FinnDinSpiller.no?
  Jeg hadde en samtale med Thomas Kristensen i NISO som anbefalte meg å opprette en profil for å gjøre meg synlig for klubber. Syntes ideen er veldig god og oppfordrer andre spillere til å gjøre det samme.

marius b 3