Intervju med Even Berthelsen

Han tok verdensrekorden i antall straffer på et døgn. FinnDinSpiller tok en prat med han.


Navn:
Even Berthelsen
Alder: 17 år
Bosted: Nøtterøy

1. Veldig mange har fått med seg at du nå har verdensrekord i antall straffer på et døgn. Kan du fortelle litt om hvordan gjennomføringen var?

– Gjennomføringen var svært slitsom og vond. Det verket i alt fra hodet til lysken, og det beste minne fra døgnet er da jeg var ferdig. Allerede etter en halvtime vurderte jeg om det var verdt det, og det krevde mye av meg å fullføre forsøket.


2. Hva lyder den nye verdensrekorden på som fikk deg inn i boka «Guinness world of records»?

– Den nye rekorden ligger på 3048 straffespark på 24 timer. Det tilsvarer 2,1 straffer per minutt.

3. Hvilken klubb spiller du for?

– Nøtterøy G19. Det er et kompislag hvor jeg er spillende trener og kaptein. I fjor spilte vi i 7’er serien, men regner med å spille 11’er neste sesong.

4. Hva er dine beste egenskaper som fotballspiller?

– Jeg tenker at mine største styrker er utholdenhet og stå-på-vilje. Jeg gir meg aldri, samtidig som farten ikke er helt håpløs. Dessuten så må jeg jo også nå nevne straffespark.

5. Har du noen ambisjoner som fotballspiller?

– Jeg hadde det da jeg var mindre, men ikke nå lenger. For øyeblikket koser jeg meg med å spille fotball med kompisene mine og det holder for min del.

6. Hva er favorittlaget din?

– Liverpool

7. Hvilken klubb ville du helst spilt for i Norge?

– Viking.

8. Hva heter den beste spilleren du har spilt med?
– Spilte med Nøtterøy g98 i en sesong på g16 nivå, da de var fryktelig gode og jeg ganske bra (som reservekeeper). Mange svært gode spillere der, men hvis jeg skal trekke frem en, må det bli Mathias Bjerkøy. Veldig god og allsidig spiller som nå er i Sandefjord.


9. På hvilken måte kan finndinspiller hjelpe deg som spiller?

– Håper at hvis jeg skal fortsette med fotballen kan klubber som trenger en ganske middels spiller komme lettere i kontakt med meg. Samtidig kan jeg kontakte trenere hvis jeg skulle flytte på meg eller ønsker å spille for en annen klubb.
Men for å være seriøs virker nettstedet godt laget med et formål som jeg tror mange som enda ikke har tatt steget helt opp kan trenge for å lettere bli oppdaget. Virker veldig bra.

10. Vil du anbefale noen å prøve å slå verdensrekorden din i antall straffer på et døgn?
– Nei, av to grunner:
1. Da er ikke jeg verdensrekordholder lenger, og det er ikke artig!
2. Man kan umulig forestille seg hvor slitsomt det er og hvor langt et døgn faktisk er, så man begir seg utpå noe man egentlig ikke se for seg hvor ille faktisk er.